Sari la conținut

Izabela Tomita

*Solista poate canta cu formatie live cat si cu negative, nu se incadreaza in pachetele recomandate, pentru oferta personalizate va rugam sa ne contactati.

Izabela Tomiţa (n. 2 octombrie 1986, Craiova, România) este o tanără craioveancă, interpretă de muzică populară care duce cu mandrie si cu multă responsabilitate mai departe cantecul si portul stramosesc din zona Olteniei.

Absolventă a Facultăţii de Muzica Bucuresti si a Facultăţii de Chimie din Craiova, specializarea Protecţia Mediului şi a cursurilor de master în cadrul aceleiaşi facultăţi, a studiat, în paralel, canto clasic în cadrul Şcolii Populare de Artă “Cornetti”, din Craiova.
Castigatoare a numeroase premii la festivaluri de gen, Izabela Tomita se bucura de admiratia publicului pentru care canta si pentru care a imprimat pana in prezent doua albume alaturi de Orchestra Lautarii din Chisinau, condusa de Nicolae Botgros.
A cantat, de-a lungul anilor, cu orchestre renumite din tara, in prezent este colaboratoare a Ansamblului Cindrelul Junii Sibiu, unde dirijor este chiar sotul artistei, Gabriel Popescu.

Izabela Tomita transmite dragostea pentru folclor nu numai publicului dar si elevilor sai de la Scoala Populara de Arte “ILIE MICU” Sibiu, unde preda tainele cantului popular romanesc.