Sari la conținut

Ioana Dirstar

Ioana Dîrstar este tânăra interpretă a cântecului popular reprezentativ pentru Țara Buzaielor sau depresiunea Întorsura Buzăului din județul Covasna. O zonă aflată în inima Carpaților de Curbură, în partea de sud a Transilvaniei.
Încă din perioada adolescenței, Ioana Dîrstar și-a propus ca unic și de neînlocuit instrument al inimii, CÂNTECUL! Cu dor de frumos și de cântec popular, Ioana Dîrstar a realizat recent, prima colecție personală de cântece, sub îndrumarea maestrului Ovidiu Barteș. 

Sfera largă a liricii neocazionale este definită prin abordarea celor trei genuri: doina, cântecul propriu-zis și cântecul de joc. “Zi, lume, ce vrei să zici”- este una dintre melodiile cu care Ioana Dîrstar a ajuns deja la inimile iubitorilor de folclor, melodie ce beneficiază în acest moment și de videoclip. Un succes meritat de tînăra de numai 25 de ani, absolventă a Liceului de Muzică „Tudor Ciortea” din Brașov, apoi a Universității de Arte „George Enescu” din Iași, dar și a masterului în Etnologie, antropologie culturală și folclor, la Universitatea București.

*Solista se incadreaza in pachetele recomandate (speciale) atat cu formatie live cat si programe cu negativ.