Angelica Balasa

A văzut lumina zilei si si-a petrecut primi ani din viață,in satul Rădinești, com.Danciulești,jud.Gorj,un filon al muzici populare,localitate ce a dat și incă mai dă folclorului românesc o mulțime de voci apreciate de publicul larg.Copilăria și primi ani s-au petrecut așa cum era normal pe dealurile din jur,prin pădurile de fag și stejar,ascultând triluri de pasărele și articipând la concursuri folclorice imaginare,șuierul vântului răsplătind cu aplauze interpretările de excepție ale micuței interprete. 

Cunoaste la perfecție cântecele Ioanei Radu,Mariei Tănase, Mariei Ciobanu sau ale Mariei Lătarețu cea din urmă fiind ,,motivul,, pentru care s-a apucat de cântat.Provenind dintr-o familie de rapsozi populari Taraful Nelu Bălașa(Busuioc) ținând ani la rând aici in zonă nunți tradiționale de trei zile,debutul a fost timpuriu la 8 ani a participat la prima nuntă si au urmat multe altele,sute,mii dar numărul lor îl știe doar bunul Dumnezeu cel ce a înzestrat-o cu talent și cu o voce minunata,la naștere a avut tichie pe cap,lucru considerat a fi purtător de noroc.

A inceput sa cante chiar din momentul cand a inceput a vorbi.Pentru Angelica vorba este cantec si cantecul viata. Cel mai mult au atras-o cantecele Mariei Lataretu care este modelul ei artistic. A urmat Scoala Populara de Arta din Craiova.Aici,regretatul prof.Ion Caimac a depus toata osteneala pentru a o ajuta pe drumul atat de spinos al afirmarii ca solista de muzica populara.

*Solista se incadreaza in pachetele recomandate atat cu formatie live cat si programe cu negativ.